Πώς να διαλέξετε κατασκευαστική εταιρεία για το σπίτι σας

Χρήσιμα Άρθρα

Είτε πρόκειται για κατασκευή σπιτιού είτε για ανακαίνιση, η επιλογή της σωστής εταιρείας είναι κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου σωστά, με βάση το συμφωνημένο ποσό και έγκαιρα με βάση το χρονοδιάγραμμα. Πώς, λοιπόν, θα διαλέξετε κατασκευαστική εταιρεία; Τι είναι αυτό που κάνει τη μία καλή και την άλλη όχι και τόσο; Ας δούμε παρακάτω ποιες παράμετροι είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την ιδανική απόφαση.

Συζήτηση με φίλους

Οι άνθρωποι είναι ευεπίφοροι στο να παραπονιούνται για κάθε τι που δεν έγινε ακριβώς όπως το ήθελαν. Από την άλλη, όταν φτάνουν στο σημείο να επαινέσουν κάποιον, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διαδικασία. Αν, λοιπόν, έχετε γνωστούς ή φίλους που συνεργάστηκαν με κάποια κατασκευαστική εταιρεία και έμειναν ευχαριστημένοι από τη συνεργασία, τότε αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Online reviews

Στην εποχή του διαδικτύου, μπορούμε να βρούμε τα πάντα online και αυτό περιλαμβάνει και τα σχόλια άλλων χρηστών για το μελλοντικό μας  συνεργάτη. Με μια γρήγορη αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε τις κριτικές των χρηστών για κάθε κατασκευαστική εταιρεία και να τις μελετήσετε προσεκτικά.

Άλλα projects

Η κατασκευή ή ανακαίνιση σπιτιού είναι μια πολύπλοκη εργασία που σχετίζεται όχι μόνο με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και τη συνεργασία με τα κατάλληλα συνεργεία. Έχει να κάνει και με το στυλ και την αισθητική κάθε εταιρείας που προκύπτει από την εμπειρία της. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δείτε φωτογραφίες ή και ζωντανά παραδείγματα άλλων σπιτιών που έχει αναλάβει, για να μπορέσετε να αποφανθείτε αν σας ταιριάζει.

Άδεια και ασφάλεια

Φυσικά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία διαθέτει άδεια ανέγερσης οικοδομών και ανακαινίσεων, ενώ καλό είναι να μάθετε αν είναι εγγεγραμμένη σε κάποιο επιμελητήριο. Παράλληλα, η πλήρης ασφάλισή της και γενικά οι δυνατότητες που έχει να φέρει σε πέρας οποιοδήποτε project αναλάβει παίζουν τεράστιο ρόλο στην υγιή συνεργασία σας χωρίς προβλήματα και εμπόδια.

Σαφείς όροι σε γραπτό συμβόλαιο

Σας προτείνουμε να είστε καχύποπτοι αν η υποψήφια κατασκευαστική εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να συνάψει έγγραφη σύμβαση, όπου θα είναι ρητά διατυπωμένοι οι όροι της συμφωνίας. Γενικά, οι όροι στο συμβόλαιο ως προς το χρονοδιάγραμμα, το ενδεχόμενο καθυστέρησης και τις επιμέρους αμοιβές πρέπει να είναι σαφείς και όσο το δυνατόν περισσότερο λεπτομερείς.

Εγγύηση

Δεν παρέχουν όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες εγγύηση στις εργασίες τους και τα υλικά που χρησιμοποίησαν. Όταν, όμως, μιλάμε για την κατασκευή ενός σπιτιού ή την ανακαίνιση χώρων με έντονη χρήση, όπως το μπάνιο ή η κουζίνα, τότε η εγγύηση είναι απαραίτητη. Γενικά, το να παρέχεται τεχνική υποστήριξη και μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας είναι όχι μόνο πολύ βολικό, αλλά και ένα ευοίωνο σημάδι ότι έχετε να κάνετε με επαγγελματίες που στηρίζουν τον πελάτη τους και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.