Κάμερες ασφαλείας: Ο Μόνος τρόπος για ασφάλεια της εταιρία σας από ληστεία;

Χωρίς κατηγορία

Με την εγκληματικότητα να έχει ανέβει στα ύψη τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματίες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα πρόβλημα εκτός από το μειωμένο τζίρο και την εξαντλητική φορολογία: την πιθανότητα ληστείας. Η ληστεία δεν απειλεί μόνο την περιουσία του καταστηματάρχη, όπως η κλοπή, αλλά θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού. Ειδικά μάλιστα σε καταστήματα με ακριβά προϊόντα υψηλής αξίας οι πιθανότητες ανεβαίνουν κατακόρυφα. Ακριβώς επειδή είναι ένα αιφνιδιαστικό συμβάν, η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί ποτέ να προβλεφθεί απόλυτα, όμως σίγουρα μπορούν να γίνουν κάποιες επεμβάσεις, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας. Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις υιοθετούν ως λύση τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες δρουν κυρίως αποτρεπτικά στους επίδοξους ληστές αλλά, αν τελικά συμβεί η ληστεία, μπορούν να παρέχουν πολύ χρήσιμα στοιχεία στην αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών. Εκτός, όμως, από τις κάμερες παρακολούθησης υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μειώσετε ή και να εξαλείψετε τον κίνδυνο ληστείας, τρόποι τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνους τους ή συνδυαστικά με το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για επιπλέον προστασία.

access-control-gia-epixeiriseis

Access control

Ο έλεγχος πρόσβασης αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική λύση, για να σταματήσετε τους διαρρήκτες και τους ληστές πριν καν εισέλθουν στην επιχείρησή σας. Είτε ζητώντας κάποιον κωδικό ή κάρτα είτε σκανάροντας την πινακίδα του αυτοκινήτου, την ίριδα του ματιού ή τα δακτυλικά αποτυπώματα υπάρχουν πλέον διάφορες παράμετροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους μακριά και να ελέγξετε με τον ασφαλέστερο τρόπο ανά πάσα στιγμή ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από την επιχείρησή σας. Στους χώρους με πολύ προσωπικό και αρκετούς ανθρώπους που έρχονται μέσα κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

sunagermos-epixeiriseis

Συναγερμός

Αν και ο συναγερμός λειτουργεί κυρίως όταν η επιχείρηση είναι κλειστή αποτρέποντας έτσι τις κλοπές, μπορεί να δράσει και κατασταλτικά σε περίπτωση ληστείας, αφού η δυνατή σειρήνα έχει έντονο ψυχολογικό αντίκτυπο, φοβίζει και αποπροσανατολίζει τους ληστές ή ακόμα τους τρέπει και σε άτακτη φυγή. Ταυτόχρονα, αν ο συναγερμός είναι συνδεδεμένος με την αστυνομία ή κάποια εταιρεία security θα τις ειδοποιήσει και μόνο με το χτύπο του. Υπάρχουν, όμως, και σιωπηλοί συναγερμοί, οι οποίοι ουσιαστικά ειδοποιούν την αστυνομία με το πάτημα ενός κουμπιού χωρίς να το αντιληφθεί ο ληστής αιφνιδιάζοντάς τον.

fwtismos-asfaleia-epixeiriseis

Φωτισμός

Παρόλο που αποτελεί ένα από τα πιο ασθενή μέτρα ενάντια σε ληστεία ή κλοπή, ο επαρκής φωτισμός τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του μαγαζιού έχει αποδειχθεί ότι δρα αποτρεπτικά. Ανάμεσα σε όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που μπορεί να επιλέξει ο ληστής, θα προτιμήσει αυτή που δε φωτίζεται σωστά και του δίνει ευκαιρίες να εισέλθει βίαια χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός. Παράλληλα, ο φωτισμός δίνει τη δυνατότητα στις κάμερες ασφαλείας να καταγράψουν με μεγάλη ακρίβεια τις εικόνες από το συμβάν και τους δράστες, κάτι που επίσης έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα.