4 ιδέες για ράφια καταστημάτων που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί ποτέ!

Χρήσιμα Άρθρα

Τα ράφια καταστημάτων αποτελούν μια πολύ καλή ιδέα, για να οργανώσετε το μαγαζί σας, να αξιοποιήσετε στο έπακρο το διαθέσιμο χώρο ακόμα και σε μικρά μαγαζιά, να αναδείξετε αποδοτικά τα προϊόντα που πουλάτε και όλα αυτά να τα κάνετε με χαμηλό budget. Επειδή τα ράφια καταστημάτων είναι φυσικά μια κλασική λύση διαρρύθμισης και διακόσμησης σε μαγαζιά λιανικής πώλησης, ίσως να αισθάνεστε ότι δεν θα πρωτοτυπήσετε αν τα εντάξετε κι εσείς στην επιχείρησή σας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές ιδέες για ράφια παρουσίασης, τις οποίες σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί ούτε έχετε ξαναδεί ποτέ. Και το καλύτερο; Είναι πολύ οικονομικές! Βέβαια, κάθε επιχείρηση, ανάλογα και με το είδος της έχει συγκεκριμένες ανάγκες, όμως το να διευρύνετε τη φαντασία σας με ιδέες φερμένες κατευθείαν από το εξωτερικό είναι σίγουρα αποτελεσματικό.

γονδολες καταστηματων

Ράφια-καθρέφτες

Αν πουλάτε ένα προϊόν, το οποίο απαιτεί από τον πελάτη να κοιταχτεί αμέσως στον καθρέφτη και να κάνει πολλές δοκιμές μέχρι να βρει αυτό που θέλει, τότε μπορείτε να έχετε ράφια από καθρέφτη. Για παράδειγμα, αν έχετε κατάστημα με οπτικά, οπότε αναπόφευκτα ο πιθανός πελάτης μόλις φορέσει το γυαλί θα θελήσει αμέσως να το δει στον καθρέφτη, μπορείτε να φτιάξετε ράφια με μικρούς, ατομικούς καθρέφτες για κάθε γυαλί ξεχωριστά.

Ράφια με υλικά από τα ίδια τα προϊόντα

Ένα άλλο τρικ, για να σκηνοθετήσετε μια ολοκληρωμένη ιστορία στο κατάστημά σας είναι να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας πάνω σε ράφια λιανικής πώλησης, τα οποία είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό με αυτό που πουλάτε. Αν, για παράδειγμα, πουλάτε οργανικά προϊόντα από κάποια ορισμένη περιοχή, τότε μια πρωτότυπη ιδέα είναι να έχετε ράφια από ανακυκλωμένο ξύλο και χαρτί από το ίδιο μέρος. Παρεμφερής και πολύ φθηνή ιδέα είναι να στερεώσετε πάνω στον τοίχο αυτοσχέδια ράφια από κούτες παπουτσιών, αν φυσικά πουλάτε παπούτσια.

ραφια καταστηματων

Ράφια με σωλήνες

Η επιτομή του industrial design είναι τα ράφια καταστημάτων με σωλήνες. Αντί για το κλασικό μέταλλο που χρησιμοποιείται κατά κόρον για αυτόν τον τύπο διακόσμησης, τα ράφια με σωλήνες είναι κάτι ξεχωριστό και πολύ φθηνό, για να δημιουργηθεί. Ιδανικό για καταστήματα ένδυσης, στα οποία το στοιχείο του εντυπωσιασμού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Ράφια με τοπική πινελιά

Το να έχει συνολικά η διακόσμηση του καταστήματος μια τοπική πινελιά, δηλαδή να εναρμονίζεται τέλεια με το μέρος, στο οποίο βρίσκεται το μαγαζί, είναι το ζητούμενο. Η διακόσμηση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μέσω των ραφιών, τα οποία θα ενσωματώνουν επιτυχημένα διάφορα concepts από μέρη της Ελλάδας. Για παράδειγμα, σε μια περιοχή που ανθεί η ξυλουργία ή γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας ένα συγκεκριμένο είδος ξύλου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς στα ράφια, όπως και αν στην περιοχή σας υπάρχει κάποιο μετάλλευμα ή είδος μαρμάρου.

Μάθετε περισσότερα για τα  ράφια καταστημάτων