Τι πρέπει ένα ενεχυροδανειστήριο να προσφέρει για να το εμπιστευθείτε

Χρήσιμα Άρθρα

Η σχέση που αναπτύσσει ο πελάτης με το ενεχυροδανειστήριο είναι μια ευαίσθητη σχέση που μπορεί να είναι πολύ καλή ή πολύ κακή. Στο ενεχυροδανειστήριο εμπιστεύεται τα πολύτιμα αντικείμενά του, για να μπορέσει να πάρει γρήγορο δάνειο σε μια δύσκολη συγκυρία της ζωής του. Θέλει, λοιπόν, να συνεργαστεί με ανθρώπους που εμπνέουν εμπιστοσύνη και δεν κοιτούν να τον εκμεταλλευτούν. Πώς ακριβώς, όμως, μπορείτε να αναγνωρίσετε μια τέτοια επιχείρηση; Ας δούμε παρακάτω μερικά πολύ φανερά σημάδια που θα σας κατατοπίσουν.

Ασφάλεια

Η βασικότερη υποχρέωση ενός ενεχυροδανειστηρίου είναι να φυλάσσει με ασφάλεια τα τιμαλφή που έχουν τεθεί ως ενέχυρο. Ένα πολύ καλό σημάδι είναι όταν η επιχείρηση συνεργάζεται με συγκεκριμένη τράπεζα, για να φυλάσσει τα ενέχυρα σε θυρίδα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Νόμιμα επιτόκια

Τα επιτόκια που τίθενται από το νόμο για τη σύμβαση ενεχύρου είναι συγκεκριμένα, όμως δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που τα καταπατούν. Να εμπιστεύεστε ένα ενεχυροδανειστήριο, το οποίο υπογράφει γραπτή σύμβαση με απόσπασμα από το νόμο που αναφέρει τα υποχρεωτικά επιτόκια, και να φοβάστε μια επιχείρηση που προτιμά τις προφορικές συμφωνίες με αυξανόμενα επιτόκια.

Αναρτημένη τιμή χρυσού

Ένα άλλο θέμα, στο οποίο τα περισσότερα ενεχυροδανειστήρια προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν, είναι η τιμή χρυσού. Ένα αντικείμενο εκτιμάται με βάση αυτή την τιμή, η οποία καθορίζεται καθημερινά στο Λονδίνο. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει η τιμή να είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο. Αν δεν είναι, μπορείτε να τη μάθετε μόνοι σας και να είστε προετοιμασμένοι.

Εκτίμηση με βάση το κόσμημα

Δυστυχώς, ελάχιστα ενεχυροδανειστήρια εκτιμούν το τιμαλφές με κάτι παραπάνω από το βάρος του σε χρυσό. Ωστόσο, ένα ενεχυροδανειστήριο που σέβεται τους πελάτες του αντιλαμβάνεται την αξία που κρύβεται πίσω από ένα κόσμημα και προσθέτει στην τιμή εκτίμησης αυτή την αξία. Διότι γνωρίζει ότι, ακόμα και αν δεν πάρει τα χρήματα πίσω, θα μπορέσει να πουλήσει το κόσμημα. Τα μόνα ενεχυροδανειστήρια που επιλέγουν αυτή την τακτική είναι αυτά, τα οποία έχουν τμήμα πώλησης μεταχειρισμένων τιμαλφών, σε αντίθεση με αυτά τα οποία λιώνουν τα κοσμήματα για το χρυσό και τους πολύτιμους λίθους τους.

Γνησιότητα

Αν αγοράσετε από ενεχυροδανειστήριο, το οποίο λειτουργεί και ως ανταλλακτήριο χρυσού, κάποιο τιμαλφές, ρολόι ή λίρα Αγγλίας, τότε σιγουρευθείτε ότι συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας. Η πρακτική αυτή φανερώνει μια επιχείρηση που προσέχει τις αγοραπωλησίες που κάνει και προσπαθεί να διαφυλάξει τους πελάτες της.

Διακριτικότητα και κατανόηση

Σε δύσκολες οικονομικά περιόδους, η διακριτικότητα και η κατανόηση εκ μέρους του ενεχυροδανειστηρίου είναι πολύ βασικές αρετές. Το να επεκτείνει η επιχείρηση τις πληρωμές και τις προθεσμίες καθώς και το να έχει προσωπική επαφή με τους πελάτες της σε μια ενδεχόμενη καθυστέρηση είναι πολύ επιβοηθητικά χαρακτηριστικά. Για να τα διαπιστώσετε, καλό είναι να μιλήσετε με προηγούμενους πελάτες ή να συμβουλευθείτε τα reviews στο internet.