Συναγερμοί καταστημάτων: πώς θα προστατεύσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας

Χρήσιμα Άρθρα

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν μια ιδιαιτερότητα που καθιστά την προστασία τους πολύ απαιτητική, ώστε ένας μόνο συναγερμός να μην είναι αρκετός. Παραμένουν για πολλές ώρες ανοιχτά σε ένα μεγάλο κοινό, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Ενώ, δηλαδή, στα γραφεία και τις οικίες ο στόχος είναι να αποτραπεί η διάρρηξη και το κτίριο να παραμείνει κλειστό και ασφαλές, στα καταστήματα πρέπει να αποτραπεί η διάρρηξη προϊόντων, παρόλο που οι πόρτες του μαγαζιού είναι ορθάνοιχτες σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό πελατών και μάλιστα σε μεγάλους και δαιδαλώδεις χώρους. Έτσι, οι συμβατικές λύσεις συναγερμών με τις μαγνητικές επαφές και τα εσωτερικά ραντάρ μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικά μόνο όταν το κατάστημα είναι κλειστό. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει όταν το κατάστημα λειτουργεί κανονικά, δέχεται πολλούς ανθρώπους και πρέπει να προλάβει ενδεχόμενη προσπάθεια κλοπής, ειδικά αν τα προϊόντα που πωλούνται είναι μικρά και κρύβονται εύκολα σε τσέπες. Ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνδυαστεί ο συναγερμός του καταστήματος με δύο ακόμα μεθόδους προστασίας που μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά ή η κάθε μία μόνη της. Ας δούμε παρακάτω ποιες ευχέρειες έχετε, για να προστατεύσετε το εμπόρευμά σας αποτελεσματικά με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ γρήγορη απόσβεση της επένδυσης σε συστήματα συναγερμού και ασφαλείας.

 

Αντικλεπτικά συστήματα

Τα αντικλεπτικά συστήματα τοποθετούνται στις εισόδους και εξόδους των καταστημάτων με στόχο να ανιχνεύσουν ενδεχόμενη κλοπή κάποιου προϊόντος. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν, απαιτούνται δύο ή περισσότερες στήλες με ένα συγκεκριμένο άνοιγμα καθώς και αντικλεπτικές κονκάρδες ή ετικέτες που τοποθετούνται πάνω στα προϊόντα. Οι στήλες καλύπτουν όλο το άνοιγμα της εξόδου, ώστε ο πελάτης να υποχρεούται να περάσει από εκεί, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε γυψοσανίδα για καλύτερη αισθητική. Όταν κάποιο άτομο περάσει από εκεί, το αντικλεπτικό σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει την κονκάρδα και συνεπώς το προϊόν, το οποίο δεν έχει πληρωθεί, αφού στο ταμείο αφαιρείται η κονκάρδα ή η ετικέτα. Με την ανίχνευση μιας τέτοιας περίπτωσης χτυπάει ο συναγερμός του καταστήματος. Οι αντικλεπτικές στήλες μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν μεταλλικά αντικείμενα ή να καταμετρήσουν τους εισερχόμενους και εξερχόμενους πελάτες. Τα αντικλεπτικά συστήματα μπορούν να είναι συστήματα ραδιοσυχνότητας, ακουστομαγνητικά συστήματα και ηλεκτρομαγνητικά συστήματα ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της επιχείρησης καθώς και τα προϊόντα που πωλούνται.

αντικλεπτικα συστηματα

Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) αποτελείται από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες συνδέονται με ένα καταγραφικό που αποτυπώνει σε εικόνα και ήχο ό,τι συμβαίνει στο χώρο. Οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία του καταστήματος, ώστε να καταγράφουν τις κινήσεις των πελατών και να αντιλαμβάνονται τυχόν κλοπές. Μόλις γίνει αντιληπτή κάποια ύποπτη κίνηση, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μπορεί να συνεργαστεί με το συναγερμό, ο οποίος θα χτυπήσει. Για να είναι, όμως, αποτελεσματικές θα πρέπει να παρακολουθούνται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος από κάποιον υπεύθυνο, ώστε να διαπιστώνεται κατευθείαν η οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης προϊόντων.

κλειστο κυκλωμα cctv