Ράφια καταστημάτων και άλλα είδη ταξινόμησης για την επιχείρησή σας

Χρήσιμα Άρθρα

Η σωστή οργάνωση μιας επιχείρησης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία και τη μακροζωία της. Και όταν λέμε οργάνωση, δεν εννοούμε μόνο τις εσωτερικές, οργανωτικές διαδικασίες που εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία και το συντονισμό των παραγωγικών δυνατοτήτων μιας επιχείρησης. Σωστή οργάνωση σημαίνει και σωστή ταξινόμηση, ώστε όλα τα προϊόντα και υλικά ενός καταστήματος να βρίσκονται εκεί που πρέπει και να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμα. Ειδικά αν πρόκειται για κατάστημα που έχει άμεση επαφή με το κοινό, η ταξινόμηση των προϊόντων έχει άμεση επίπτωση στην όμορφη εντύπωση που δίνει το μαγαζί, η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει στην προσέλκυση πελατών και την αύξηση των πωλήσεων. Ράφια καταστημάτων, πλαστικά και μεταλλικά κουτιά, συρταριέρες και ιματιοθήκες είναι μερικές μόνο από τις λύσεις που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας για ένα τακτοποιημένο κατάστημα, η παραμονή στο οποίο θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ράφια καταστημάτων

Τα ράφια καταστημάτων είναι η πιο πρακτική αλλά και καλαίσθητη λύση, για να παρουσιάσετε οργανωμένα τα προϊόντα σας, αλλά και να μπορείτε και εσείς να τα εντοπίσετε χωρίς πολύ κόπο. Έτσι, αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα στον πελάτη, ενώ ταυτόχρονα θα επιτυγχάνεται ομοιομορφία στο εσωτερικό του μαγαζιού, ανάλογα φυσικά με τον τρόπο που έχετε επιλέξει να ταξινομήσετε τα είδη που πουλάτε.

ραφιεραΠάγκοι καταστημάτων

Οι πάγκοι λειτουργούν συμπληρωματικά με τα ράφια καταστημάτων, αφού συνήθως δεν μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο. Στους πάγκους παρουσιάζονται τα βασικότερα είδη, ενώ στα ράφια καταστημάτων τοποθετούνται τα επιπλέον, εφεδρικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα άλλα μεγέθη ενός ρούχου. Επιπλέον, οι πάγκοι είναι το βασικό στοιχείο ενός καταστήματος , το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο πελάτης και συνεπώς δε λειτουργεί μόνο ως μέσο ταξινόμησης αλλά και προβολής.

Περιστρεφόμενες συρταριέρες

Ενώ τα ράφια καταστημάτων ενδείκνυνται για μεγάλα προϊόντα που στέκονται και φαίνονται ακόμα και από ψηλά, όπως ρούχα και βιβλία, οι συρταριέρες είναι η ιδανική λύση για μικρά είδη που δεν μπορούν να προβληθούν όλα. Έτσι, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε συρταριέρες, οι οποίες περιστρέφονται, για να μπορεί ο πελάτης να εξερευνήσει εύκολα το περιεχόμενό τους.

Κουτιά ταξινόμησης

Οι συρταριέρες και τα ράφια καταστημάτων είναι κατάλληλα για είδη που πρέπει να προβάλλονται με το μεγαλύτερο δυνατό στυλ. Αντίθετα, για αναλώσιμα είδη, τα οποία είτε δεν προβάλλονται στον πελάτη είτε είναι αναμενόμενο να παρουσιάζονται εν είδει αποθήκευσης, όπως τα είδη σούπερ μάρκετ και τα αναλώσιμα ηλεκτρικά είδη (λάμπες, μπαταρίες κ.α.), μπορείτε να τα οργανώσετε σε κουτιά ταξινόμησης που θα σας λύσουν τα χέρια. Τα κουτιά αυτά είναι συνήθως πλαστικά, για να είναι ελαφριά, και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ιματιοθήκες

Οι ιματιοθήκες είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσετε το προσωπικό σας και να εξασφαλίσετε ότι στο χώρο, ο οποίος είναι ανοικτός στο κοινό, δε θα υπάρχουν πράγματα του προσωπικού, τα οποία θα στέκονται παράταιρα. Παράλληλα, οι ιματιοθήκες μπορούν να λειτουργήσουν και ως ντουλάπες για κάθε είδους αντικείμενο.

Πηγή:Kmstoredesign.gr