Ποια είναι τα δύο είδη της ανακαίνισης σπιτιού

Χρήσιμα Άρθρα

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη σωστή και εύρυθμη ψυχολογία μας. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος πνευματικά και νοητικά, ώστε να ζει, να εργάζεται και να περνάει τον ελεύθερό του χρόνο καθώς και τις στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα σε ένα χώρο που παραμένει ίδιος με το πέρασμα των ετών. Η αλλαγή είναι βασικό στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να ανθίσουμε, να δούμε τον κόσμο πιο αισιόδοξα, να ξυπνάμε με άλλη διάθεση κάθε πρωί και να ανανεωθούμε σε ψυχολογικό επίπεδο, τόσο ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και αισιόδοξοι. Τι περιλαμβάνει, όμως, η ανακαίνιση σπιτιού και τι εργασίες πρέπει να αναμένετε αν το αποφασίσετε; Διαβάστε παρακάτω για τα δύο είδη ανακαίνισης σπιτιού και τολμήστε αυτή την ευχάριστη και οικονομική αλλαγή στην καθημερινότητά σας.

 

Ολική ανακαίνιση σπιτιού

Η ολική ανακαίνιση σπιτιού είναι απαραίτητη, αν οι υποδομές του σπιτιού είναι πλέον απαρχαιωμένες με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία και η ασφάλεια του χώρου. Αυτό το είδος ανακαίνισης έχει και το μεγαλύτερο κόστος, διότι περιλαμβάνει συνολική αλλαγή των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, οικοδομικές εργασίες και πολύ συχνά μελέτη μηχανικού εκτός από την απαραίτητη συνεργασία με το διακοσμητή. Συγκεκριμένα, αλλάζουν οι καλωδιώσεις, οι σωληνώσεις και όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Παράλληλα, γίνεται και αναδιαμόρφωση στους χώρους και τα δωμάτια με γκρέμισμα υπαρχόντων τοίχων και χτίσιμο καινούριων, ενώ όπου δεν απαιτείται τέτοια ριζική αλλαγή σειρά έχουν τα μερεμέτια, το σοβάτισμα και το βάψιμο. Επιπλέον, αν δεν υπάρχει μόνωση σε περίπτωση παλαιού κτίσματος, τοποθετείται ηχομόνωση και θερμομόνωση ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα γίνεται περιποίηση των πατωμάτων ή αλλαγή τους ανάλογα με το είδος του υλικού τους (ξύλο, μάρμαρο, πλακάκια, μωσαϊκό). Εφόσον πραγματοποιηθούν αυτές οι εργασίες, επιπλέον έξοδο αποτελούν η αποκομιδή των μπαζών, η απομάκρυνσή τους από το χώρο και η ενοικίαση κάδων για την ταχεία περισυλλογή τους. Αυτό το είδος ανακαίνισης σπιτιού απαιτεί μεγαλύτερο κόπο και φυσικά περισσότερα έξοδα, όμως έπειτα το σπίτι σας θα μοιάζει κυριολεκτικά σαν καινούριο.

ολικη ανακαινιση σπιτιου

 

Μερική ανακαίνιση σπιτιού

Η μερική ανακαίνιση σπιτιού σχετίζεται περισσότερο με τη δραστηριότητα της διακόσμησης. Αν οι υποδομές του σπιτιού είναι σε καλή κατάσταση και δεν απαιτείται πλήρης αλλαγή καλωδιώσεων και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή η πραγματοποίηση οικοδομικών εργασιών, τότε μπορείτε να προσανατολιστείτε στην αναδιαμόρφωση κατά βάση του στυλ της εσωτερικής διακόσμησης. Η επίπλωση αποτελεί το βασικότερο βήμα σε αυτό το στάδιο, κατά το οποίο αλλάζονται όλα τα έπιπλα ή τοποθετούνται νέα υφάσματα στα ήδη υπάρχοντα, ενώ σε κάποια ταιριαστά με τη νέα διακόσμηση κομμάτια μπορεί απλά να γίνει συντήρηση. Ελαιοχρωματισμοί, διόρθωση και τρίψιμο των παρκέ, αλλαγή εσωτερικών και εξωτερικών πορτών, τοποθέτηση συναγερμού και αλλαγή πλακακίων, ειδών υγιεινής και διαρρύθμισης του χώρου αποτελούν συνήθεις εργασίες της μερικής ανακαίνισης σπιτιού που μπορούν να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στην οικία σας γρήγορα και οικονομικά. Το κόστος σε αυτό το στάδιο μπορεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των επίπλων και των ειδών υγιεινής που θα επιλεγούν.

μερικη ανακαινιση σπιτιου