Ιατρείο ορθοδοντικού Δημήτρη Μοίρα: η εγγύηση για ένα όμορφο χαμόγελο

Δελτία τύπου

Αποφασίσατε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να αποκτήσετε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν; Ή μήπως θέλετε να δώσετε στο παιδί σας το προνόμιο της σωστής σύγκλεισης που θα του προσφέρει όχι μόνο υψηλή αισθητική στο πρόσωπο αλλά και αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων στα δόντια και στα ούλα; Για όποιο λόγο και αν θέλετε να προχωρήσετε σε ορθοδοντική θεραπεία, το ορθοδοντικό ιατρείο του Δημήτρη Μοίρα μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Ο Δημήτριος Μοίρας αποφοίτησε το 1986 από την οδοντιατρική Αθηνών και στη συνέχεια έκανε την ειδικότητά του στην ορθοδοντική στο πανεπιστήμιο ULM της Γερμανίας. Το 1992 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της οδοντιατρικής και από το 1993 εργάζεται ως ορθοδοντικός στο ιατρείο του στην Αγία Παρασκευή της Αθήνας. Είναι μέλος της γερμανικής και ελληνικής Ορθοδοντικής Εταιρείας, του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος, της Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων. Στο ιατρείο του αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ορθοδοντικά περιστατικά για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Στο ιατρείο του Δημήτριου Μοίρα θεραπεύονται όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα που σχετίζονται με τη θέση και τη σχέση των δοντιών μεταξύ τους καθώς και τη θέση και τη σχέση των γνάθων μεταξύ τους. Συχνά ορθοδοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο ιατρείο είναι η πρόταξη των πάνω μπροστινών δοντιών, η βαθιά δήξη στην οποία τα πάνω μπροστινά δόντια καλύπτουν τα κάτω, η ανοιχτή δήξη, όπου παρατηρείται κενό ανάμεσα στις δύο οδοντοστοιχίες, ο συνωστισμός ή αντίθετα η αραιοδοντία, η σταυροειδής σύγκλειση, κατά την οποία το άνω οδοντικό τόξο διασταυρώνεται με το κάτω, η ανάστροφη πρόταξη, όπου τα πάνω μπροστινά δόντια έρχονται πίσω από τα κάτω, τα έγκλειστα δόντια μέσα στο κόκκαλο και τέλος η έλλειψη δοντιών.

Η θεραπευτική διαδικασία για την αντιμετώπιση των παραπάνω ορθοδοντικών προβλημάτων στηρίζεται στην αλληλουχία βημάτων και στόχων για τη διευκόλυνση του ασθενούς αλλά και το αρτιότερο αποτέλεσμα. Αρχικά γίνεται η διάγνωση με βάση την κλινική εξέταση, τις ακτινογραφίες και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και έπειτα καθορίζεται το θεραπευτικό σχέδιο, στο οποίο αποφασίζονται η διάρκεια, τα στάδια και το κόστος της θεραπείας. Η θεραπεία πραγματοποιείται με επισκέψεις ανά 4 με 5 εβδομάδες, οι οποίες διαρκούν περίπου μισή ώρα. Η συνολική θεραπεία ολοκληρώνεται, ανάλογα βέβαια και με τη βαρύτητα του προβλήματος, τη συνεργασία του ασθενούς και την τήρηση των οδηγιών που δίνονται από τον ορθοδοντικό, σε δύο χρόνια. Τέλος, μετά το πέρας της θεραπείας βασικό στόχο αποτελεί η συγκράτηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, επειδή τα δόντια τείνουν να επιστρέφουν στην αρχική τους θέση. Για να μην υπάρξει λοιπόν υποτροπή, απαιτείται μετά το τέλος της θεραπείας να εφαρμοστούν συγκρατητικοί μηχανισμοί.

Με την ορθοδοντική θεραπεία θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει το καλύτερο για τη στοματική κοιλότητα τη δικιά σας ή του παιδιού σας. Η σωστή σύγκλειση έχει ως αποτέλεσμα υγιή δόντια, ούλα και γνάθους, με αποτέλεσμα να προλαμβάνεται η τερηδόνα, η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα αλλά και οι πόνοι στις αρθρώσεις μεταξύ των γνάθων. Παράλληλα, γίνεται ορθή αντιμετώπιση των έγκλειστων δοντιών και αντικατάσταση χαμένων δοντιών σε συνδυασμό με την προσθετική ειδικότητα της οδοντιατρικής. Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι η ορθοδοντική θεραπεία δεν αφορά μόνο ένα λαμπερό χαμόγελο, αλλά εκτείνεται σε πολύ σοβαρότερους τομείς που αφορούν τη συνολική στοματική υγεία του ασθενούς.

Η ορθοδοντική θεραπεία καλό είναι να ξεκινάει από την παιδική ηλικία και συστήνεται τα παιδιά να εξετάζονται πρώτη φορά από τον ορθοδοντικό κατά την ηλικία των 7 ετών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ηλικία αποτελεί αντένδειξη της ορθοδοντικής θεραπείας. Ακόμα και ενήλικες μπορούν να επιτύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να φορέσουν ακίνητους μηχανισμούς (σιδεράκια) που θα τους θυμίζουν την εφηβεία τους. Με τα διάφανα σιδεράκια κάθε ενήλικας μπορεί να φτιάξει ένα όμορφο χαμόγελο σχεδόν… αόρατα. Άλλες πιθανές αντενδείξεις, οι οποίες τελικά δεν κρίνονται ως τέτοιες, είναι η εγκυμοσύνη, η περιοδοντίτιδα και τα χρόνια συστηματικά νοσήματα. Ωστόσο, με την κατάλληλη συνεργασία μεταξύ του ορθοδοντικού και του υπεύθυνου ιατρού του ασθενή μπορούν κυριολεκτικά να γίνουν θαύματα χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Επιπλέον, η ορθοδοντική θεραπεία δεν είναι καθόλου επώδυνη. Υπάρχει περίπτωση να αισθανθείτε κάποιες μικρές ενοχλήσεις όταν εφαρμοστούν οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί, όμως επειδή η θεραπεία λαμβάνει χώρα αργά, για να δώσει το χρόνο στους ιστούς να προσαρμοστούν στη μετακίνηση, πόνος δεν υπάρχει και η όποια ενόχληση είναι ανεπαίσθητη και διαρκεί μόνο τις πρώτες μέρες. Πολύ γρήγορα θα προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση και ακόμα και αν φοράτε ακίνητους μηχανισμούς τίποτα δεν θα σας εμποδίζει στη μάσηση και την ομιλία.

Το κόστος της ορθοδοντικής θεραπείας περιλαμβάνει στο ιατρείο του Δημήτριου Μοίρα τόσο τη διάγνωση όσο και το σχεδιασμό της θεραπείας, όλες τις επισκέψεις, όλες τις απαιτούμενες ορθοδοντικές και συγκρατητικές συσκευές, όλα τα υλικά αλλά και τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο, ο οποίος μπορεί να προλάβει διάφορα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας σε πρώιμο στάδιο. Καθώς η ορθοδοντική θεραπεία έχει μεγάλη διάρκεια, δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής της σε δόσεις, έτσι ώστε η θεραπεία να είναι προσιτή σε όλους και να βοηθά στη διάπλαση σωστής στοματικής υγείας με σκοπό την αποφυγή σοβαρότερων και δαπανηρότερων προβλημάτων στο μέλλον.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία που σας χρειάζεται και σας ταιριάζει. Η διεύθυνση του ιατρείου είναι Χαλανδρίου 18 στην Αγία Παρασκευή, δίπλα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και στη στάση του μετρό. Για να κλείσετε ραντεβού, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00, τηλεφωνήστε στο 210 6014529 για να κανονίσουμε την επίσκεψή σας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email info@orthomiras.gr ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα μας www.orthomiras.gr για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Στη σελίδα μας επίσης θα έχετε πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών και φωτογραφιών για τις μεθόδους μας αλλά και την ορθοδοντική θεραπεία στο σύνολό της.ορθοδοντικός Μοίρας Δημήτριος

 

 

Πηγή: Ορθοδοντικός Δημήτριος Μοίρας