Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για την επιχείρησή σας

Χρήσιμα Άρθρα

Όλες οι επιχειρήσεις που πωλούν τρόφιμα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Χρειάζονται ζυγαριές επαγγελματικές, για να μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια το βάρος των προϊόντων που παραδίδουν στους πελάτες τους.

Κάθε επιχείρηση, βέβαια, στη βιομηχανία τροφίμων έχει διαφορετικές ανάγκες και λειτουργεί με τον δικό της τρόπο. Οι τύποι των επαγγελματικών ζυγαριών είναι πολλοί και η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης, το είδος των προϊόντων της και το σύστημα διαχείρισης που διαθέτει.

Ζύγισμα προϊόντος από εργάτη σε βιομηχανία τροφίμων

Είδη ζυγαριών στη βιομηχανία τροφίμων

  • Ηλεκτρονικές ζυγαριές: Είναι σχεδιασμένες για ταχύτητα και ακρίβεια και είναι πολύ εύκολο να διαβαστούν. Οι καταναλωτές μπορούν να δουν το βάρος και την τιμή κάθε προϊόντος άμεσα. Είναι ιδανικές για ζύγιση χαμηλού βάρους, αλλά συνήθως δεν έχουν δυνατότητα ζύγισης βάρους άνω ορισμένων κιλών ανάλογα με το μοντέλο.
  • Μηχανικές ζυγαριές: Είναι φθηνότερες από τις ηλεκτρονικές και μετακινούνται πιο εύκολα. Επιπλέον, έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτούν μπαταρία και μπορούν να ζυγίσουν περισσότερα κιλά. Βέβαια, η ακρίβειά τους δεν είναι ίδια με τις ηλεκτρονικές.
  • Κρεμαστές ζυγαριές: Είναι οι πλέον κατάλληλες για ζύγιση υψηλού βάρους προϊόντων, όπως μεγάλα κομμάτια κρέατος και τυριού.

Χέρι ρίχνει αλεύρι σε επαγγελματική ζυγαριά

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά επαγγελματικής ζυγαριάς

Η ζυγαριά που θα επιλέξετε θα έχει αντίκτυπο στη λειτουργία της επιχείρησής σας. Εφόσον πουλάτε αγαθά με βάση το βάρος τους, τότε είναι μονόδρομος να έχετε μια επαγγελματική ζυγαριά καλής ποιότητας.

Είναι βασικό να προσέξετε ορισμένα χαρακτηριστικά της:

  • Δυνατότητα ζύγισης: Πόσα τρόφιμα θα χρειαστεί να ζυγίζετε; Μεγάλα ή μικρά κομμάτια; Πόσο θα ζυγίζει το καθένα κατά μέσο όρο; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι όριο ζύγισης πρέπει να έχει η ζυγαριά σας.
  • Ευκολία καθαρίσματος: Μια επαγγελματική ζυγαριά θα πρέπει να είναι εύκολο να καθαριστεί. Το ανοξείδωτο ατσάλι ως υλικό της, η σφράγιση στα διάφορα μέρη της, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές και η αποσπώμενη πλάκα συνιστούν κύρια χαρακτηριστικά, για να καθαρίζεται εύκολα η ζυγαριά.
  • Αναγνωσιμότητα: Είναι σημαντικό η ζυγαριά να έχει μεγάλους αριθμούς για εύκολη αναγνωσιμότητα από τους πελάτες. Έτσι, καλό είναι να προτιμήσετε μια ζυγαριά που έχει μεγάλη και ευκρινή οθόνη.
  • Φορητότητα: Πολλές επαγγελματικές ζυγαριές μετακινούνται δύσκολα, γιατί έχουν μεγάλο βάρος. Ωστόσο, μια φορητή ζυγαριά είναι σημαντικό πλεονέκτημα, γιατί μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε διάφορα σημεία στην επιχείρησή σας, τόσο στην αποθήκη όσο και στους χώρους πωλήσεων. Με αυτό τον τρόπο, γλιτώνετε χρήματα, καθώς δεν χρειάζεται να αγοράσετε περισσότερες ζυγαριές.
  • Εγγύηση: Μπορεί γενικά μια ζυγαριά να είναι μια ανθεκτική συσκευή, όμως με την καθημερινή χρήση ενδέχεται να επιβαρυνθεί. Έτσι, είναι σοβαρό προτέρημα το να συνοδεύεται με εγγύηση κάποιων ετών για πιθανή βλάβη που θα εμφανιστεί.

Στην Serkoararat.gr θα βρείτε την ιδανική επαγγελματική ζυγαριά για την δική σας επιχείρηση εστίασης.