Επιδιορθώσεις χαλιών με καψίματα: Πώς να τις κάνετε βήμα βήμα

Χρήσιμα Άρθρα

Όταν ένα χαλί έχει καψίματα από τσιγάρα, είναι λογικό να φαίνεται κάπως παραμελημένο, παρόλο που η ζημιά δεν είναι τεράστια σε έκταση. Γι’ αυτό, αν θέλετε να έχει κομψή και περιποιημένη εμφάνιση, τότε θα πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα. Οι επαγγελματικές επιδιορθώσεις χαλιών είναι ο μόνος απόλυτα ασφαλής τρόπος για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσπαθήσετε και μόνοι σας.  Με τις παρακάτω συμβουλές, η διαδικασία DIY θα γίνει εύκολη και άνετη, ώστε να κάνετε το καλύτερο για το χαλί σας. Άλλωστε, η θαλπωρή και η ζεστασιά ενός χώρου κρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα χαλιά του.

expert-clean.gr - Χαλί στο σαλόνι

Αν έχουν καεί μόνο οι άκρες των ινών του χαλιού, θα πρέπει να κόψετε προσεκτικά τις καμένες κλωστές με ένα μικρό ψαλίδι. Με ένα σφουγγαράκι, πιέστε ελαφρά την περιοχή με ήπιο απορρυπαντικό διάλυμα και ύστερα με καθαρό νερό. Όταν στεγνώσει το χαλί, η βλάβη δεν θα φαίνεται με γυμνό μάτι.

Αν, όμως, το κάψιμο έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στις ίνες του χαλιού, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια πιο πολύπλοκη διαδικασία, αντικαθιστώντας το σημείο με ένα μπάλωμα. Ας δούμε πώς:

  1. Κόψτε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο τμήμα από την επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσετε για μπάλωμα. Το τμήμα αυτό πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από την καμένη περιοχή. Το μπάλωμα θα πρέπει φυσικά να έχει το ίδιο ακριβώς μοτίβο και χρώμα με το χαλί σας.
  2. Πιέστε σταθερά το μπάλωμα πάνω στην κατεστραμμένη περιοχή. Κρατώντας το προσεκτικά στη θέση του, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε τις άκρες και μέσα στο χαλί κάτω από το μπάλωμα. Μην κόβετε, όμως, τόσο βαθιά, ώστε να φτάσει στο πέλος του χαλιού. Θα προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που προσπαθείτε να διορθώσετε.expert-clean.gr - επιδιορθωση χαλιων
  3. Όταν κοπεί ολόκληρη η κατεστραμμένη περιοχή, αφαιρέστε το καμένο κομμάτι και εφαρμόστε το μπάλωμα. Αν είναι απαραίτητο, κόψτε ελαφρώς τις άκρες του, έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς στο άνοιγμα.
  4. Το μπάλωμα μπορείτε να το κολλήσετε είτε με ταινία χαλιού διπλής όψης είτε με κόλλα που θα εφαρμόσετε σε όλες τις πλευρές της τρύπας. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για αρκετές ώρες πριν πατήσετε πάνω στο σημείο.

Δυστυχώς, η παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν η καμένη περιοχή είναι πολύ μεγάλη ή αν το χαλί έχει περίπλοκα μοτίβα, για τα οποία δεν μπορείτε να βρείτε το ακριβές μπάλωμα.

Σε αυτή την περίπτωση, η επαγγελματική επιδιόρθωση του χαλιού είναι αναγκαία, ώστε να γίνει σωστή επεξεργασία και η αντικατάσταση των ινών να γίνει με προσοχή. Στην επαγγελματική επιδιόρθωση, δεν τοποθετείται μπάλωμα, αλλά γίνεται αλλαγή κάθε μίας ίνας για ένα απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

expert-clean.gr - Επιδιόρθωση Χαλιού

Μάθετε περισσότερα στα Ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean.