Εξοπλισμός μπαρ: Τι χρειάζεστε για να ανοίξετε την επιχείρησή σας

Χρήσιμα Άρθρα

Το να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση είναι ευκολότερο, όταν έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε εξαρχής τι ακριβώς θα χρειαστείτε ως προς τον εξοπλισμό, ώστε να μετατρέψετε το όραμά σας για ένα επιτυχημένο μπαρ σε πραγματικότητα. Ο εξοπλισμός μπαρ αποτελείται από πολλές διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, από την επίπλωση μέχρι τις απαραίτητες συσκευές και τα αναλώσιμα, οπότε καλό είναι να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για όλα, πριν προχωρήσετε στην αγορά τους.

Αναλώσιμαμπαρ

Το δυσκολότερο μέρος του εξοπλισμού μιας επιχείρησης είναι τα αναλώσιμα, επειδή αυτά τελειώνουν γρήγορα, οπότε πρέπει να υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα παραγγελιών, για να μην ξεμένετε ποτέ. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν τα διάφορα αλκοολούχα ποτά, καθώς και τα συνοδευτικά τους για τα cocktail. Εφόσον το μπαρ λειτουργεί και ως καφετέρια το πρωί, θα χρειαστείτε και αναλώσιμα για καφέ, τσάι και διάφορα snacks.

Εξοπλισμός μπαρ για cocktails και ποτά

Μπαρ που δεν φτιάχνει cocktails δεν υφίσταται πλέον, οπότε χρειάζεστε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που θα σας επιτρέψει να φτιάχνετε φαντασμαγορικά ποτά. Εδώ ανήκουν οι αναδευτήρες, τα εργαλεία γαρνιρίσματος, τα διάφορα φίλτρα, οι αποχυμωτές, τα μπλέντερ και τα shakers. Επίσης, θα χρειαστείτε ανοιχτήρια κρασιών, κάδους και καλούπια πάγου, καθώς και όλα τα είδη ποτηριών, όπως ποτήρια κρασιού, ποτήρια για μπύρα, ποτήρια νερού, ποτήρια σαμπάνιας, χαμηλά ποτήρια για ουίσκι και ποτήρια για Martini.

Επίπλωσηποτήρι με ποτό

Στην επίπλωση του μπαρ περιλαμβάνονται τα τραπέζια και οι καρέκλες, ενώ συνήθως τα μπαρ έχουν και σταντ, ψηλά σκαμπό και καναπέδες. Σημαντικό κομμάτι της επίπλωσης και της διακόσμησης του μπαρ, που του δίνει και το ξεχωριστό του χαρακτήρα, είναι η μπάρα. Επειδή αποτελεί το επίκεντρο του μαγαζιού, καλό είναι να δώσετε μεγάλη προσοχή στο στυλ της, αλλά και στο σημείο που θα τοποθετηθεί, για να τραβάει τα βλέμματα και να ταιριάζει με το concept του μαγαζιού.

Απαραίτητες συσκευέςποτήρια στον πάγκο μπαρ

Το ποιες συσκευές είναι απαραίτητες για τον εξοπλισμό μπαρ εξαρτάται από το ύφος, τις ώρες λειτουργίας και το service της επιχείρησης. Οπωσδήποτε, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία καθώς και εξειδικευμένα ψυγεία για ποτά και κρασιά. Η παγομηχανή θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα έξοδα για την αγορά πάγου, αλλά και να μην ξεμένετε ποτέ από πάγο. Το μέγεθος και η αποδοτικότητα της παγομηχανής εξαρτώνται από τη χωρητικότητα του μπαρ και τις ανάγκες του σε πάγο. Φυσικά, απαραίτητα είναι και τα επαγγελματικά πλυντήρια ποτηριών με υψηλή λειτουργικότητα, για να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ζήτηση.

Από εκεί και πέρα, εφόσον το μπαρ λειτουργεί και το πρωί ως καφετέρια θα χρειαστεί και τα βασικά του εξοπλισμού καφετέριας. Αυτός περιλαμβάνει καφετιέρες φίλτρου, μηχανή για espresso, μηχανή για αφρόγαλα, βραστήρες, πορτοκαλοστύφτες, γρανιτομηχανές και ορισμένες συσκευές για snacks, όπως τοστιέρες και κρεπιέρες. Τα μπλέντερ και οι αποχυμωτές, που είναι επίσης αναγκαία, ανήκουν στον εξοπλισμό μπαρ, οπότε θα τα προμηθευτείτε για την παρασκευή κοκτέιλ.