Εξοπλισμός κρεοπωλείου: όλα όσα θα χρειαστείτε ανά κατηγορίες

Χρήσιμα Άρθρα

Ο εξοπλισμός κρεοπωλείου έχει διάφορες συσκευές και αναλώσιμα, τα οποία χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες που συνιστούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο και εξασφαλίζουν τη διατήρηση αλλά και σωστή προετοιμασία του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων που συνήθως πωλούνται παράλληλα με το κρέας. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να ανοίξετε κρεοπωλείο και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, η σημαντικότερη ίσως κίνηση, εκτός φυσικά από τη διευθέτηση των νομικών και φορολογικών ζητημάτων, είναι να έχετε μια εποπτεία του εξοπλισμού που θα χρειαστείτε. Διαβάστε παρακάτω τα βασικότερα μηχανήματα που θα χρειαστείτε χωρισμένα ανά κατηγορίες.

Παρουσίαση προϊόντων

Η παρουσίαση των προϊόντων παίζει κομβικό ρόλο σε όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το φαγητό. Στις βιτρίνες του κρεοπωλείου παρουσιάζεται το νωπό κρέας και τα γαλακτοκομικά, οπότε πρόκειται για ψυχόμενες βιτρίνες, ενώ, αν προσφέρετε στο κρεοπωλείο και έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό, τότε θα χρειαστείτε θερμαινόμενες βιτρίνες.

Ψύξη και κατάψυξη

Η συντήρηση των κρεάτων και των γαλακτοκομικών είναι επίσης πολύ σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία των προϊόντων ενός κρεοπωλείου. Τα επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες διατίθενται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα το μέγεθος αλλά και το χώρο, στον οποίο θα τοποθετηθούν.

εξοπλισμος κρεοπωλειου

Προετοιμασία κρέατος

Οι μηχανές προετοιμασίας κρέατος αποτελούν το κατεξοχήν κομμάτι του εξοπλισμού ενός κρεοπωλείου, ενώ σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και διάφορα εργαλεία, όπως μαχαίρια, αποστειρωτές και ακονιστές μαχαιριών. Στις μηχανές προετοιμασίας κρέατος ανήκουν οι μηχανές του κιμά, οι ζαμπονομηχανές, τα φορμαριστικά μπιφτεκιών, οι τυροτρίφτες, οι σνιτσελομηχανές και τρυφεροποιητές, οι πριονοκορδέλες, οι κρεατομηχανές, οι γεμιστές λουκάνικων και οι μηχανές κοπής σουβλακίων.

Ζύγιση

Καθώς τα περισσότερα προϊόντα ενός κρεοπωλείου πωλούνται με το κιλό, η ακριβής ζύγιση είναι απαραίτητη. Ηλεκτρικές πλάστιγγες, μηχανικές ζυγαριές, ζυγαριές παλέτας και φυσικά ζυγαριές λιανικής πώλησης που συνεργάζονται με ετικετέζα για αυτόματη εκτύπωση της ποσότητας και της τιμής είναι τα ζυγιστικά μηχανήματα που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε στην επιχείρησή σας.

Πλύσιμο και υγιεινή

Όταν μιλάμε για ωμό, νωπό κρέας, η υγιεινή στο κατάστημα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Φυσικά, όλα τα εργαλεία θα πρέπει να αποστειρώνονται, όμως απαιτούνται και υγειονομικοί νεροχύτες και νιπτήρες, πλυντήρια αλλά και μηχανήματα καθαρισμού σκευών για τον εύκολο και γρήγορο καθαρισμό. Σκουπιδοφάγοι και εντομοπαγίδες είναι επίσης βασικά στον εξοπλισμό κρεοπωλείου.

εξοπλισμος κρεοπωλειου

Λοιπός εξοπλισμός

Στον υπόλοιπο εξοπλισμό κρεοπωλείου ανήκουν τα ερμάρια, οι πάγκοι κοπής, τα ανοξείδωτα τραπέζια, τα ράφια, όπου αυτό είναι απαραίτητο, αν στο κατάστημα πωλούνται και άλλα προϊόντα εκτός από νωπό κρέας, καθώς και τα ταμεία-παραδοτήρια.

Αναλώσιμα

Τυπικά, στον εξοπλισμό κρεοπωλείου ανήκουν και τα αναλώσιμα μιας χρήσης που απαιτούνται σε κάθε κατάστημα πώλησης φαγητού, όπως τα χημικά απορρυπαντικά για το σχολαστικό καθαρισμό των επιφανειών και των μηχανημάτων και οι μεμβράνες συσκευασίας του κρέατος.